Auson pine tar rood

Vorige Artikel 7 van 29 Volgende

Bij de behandeling van hout met Auson Pine Tar brengt u stoffen aan die van naturen in hout voorkomen. Auson Pine Tar rood is een klassieke hoogwaardige Zweedse houtteer die is versterkt met een natuurlijk rood pigment. Het pigment geeft die klassieke, matte afwerking die beschermt tegen UV-straling, vooral op oppervlakken die sterk worden beïnvloed door de zon is dit product zeer geschikt.

Auson Pine Tar heeft sterk impregnerende eigenschappen die voorkomen dat vocht doordringt in het hout. Na behandeling met Auson Pine Tar wordt het hout beschermd tegen uitdrogen en barsten en blijven de houtstructuren duidelijk zichtbaar. Uiterlijke kenmerken door veroudering van het houtoppervlak blijven op een mooie manier zichtbaar. Auson Pine Tar is een 100% natuurproduct dat wordt gebruikt voor het conserveren van houten constructies zoals houten gebouwen, palen, schuttingen en omheiningen etc.

Gebruiksaanwijzing: Nieuw en onbehandeld hout of hout wat voormalig behandeld is met houtteer: Verwijder stof en vuil van het hout met een borstel. Om impregneren en de droogtijd te verbeteren breng Auson Pine Tar aan; verwarmd tot ca. 50°C of verdund met ca. 20% terpentijnolie voor het beste resultaat. Wees u er bewust van dat Auson Pine Tar een 100% natuurproduct is, waarvan het uiterlijk kan variëren. Wij adviseren om een aantal blikken te mengen vóór gebruik totdat de gewenste hoeveelheid wordt verkregen. Het wordt aangeraden om Auson Pine Tar in het voorjaar of zomer te verwerken. Warmte heeft een zeer gunstig effect en zal het materiaal makkelijker doen verwerken. De warmte heeft tevens een positieve uitwerking op de impregnerende eigenschappen waardoor deze dieper doordringt in het hout.

Verbruik: 5-8m2 per/liter.

Leverbaar in 0,9L, 2,7L en 9L verpakking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2021 Verol.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel