Lacq natuleum

Vorige Artikel 19 van 29 Volgende

Lacq Natuleum is een ambachtelijk gestookt product dat bestaat uit natuurlijke wassen, harsen en oliën voor een sublieme bescherming van uw buitenhout. Lacq Natuleum blijft lange tijd flexibel, penetreert zeer goed in de meeste houtsoorten en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen. Het heeft een natuurlijke diep bruin/zwarte kleur. Doordat Lacq Natuleum geen vluchtige oplosmiddelen bevat, vindt er geen verlies door verdamping plaats en blijft er na verwerking 100 % materiaal op het hout achter.

Lacq Natuleum kan toegepast worden op alle houtsoorten, tegen inwateren van het hout en rot. Speciaal geschikt als milieuvriendelijke vervanger voor carbolineum en koolteer. Toe te passen op bijvoorbeeld houten beschoeiingen, schuren, schuttingen, steigers, meerpalen, sluisdeuren etc. Door de natuurlijke bruin/zwarte kleur uitstekend geschikt voor het opfrissen of verfraaien van houtwerk b.v. als bielzenzwart en molenverf of voor toepassing op de zo karakteristieke zwarte Zeeuwse schuren. Door vooral de barsten en windscheuren goed met Natuleum® te laten vollopen voorkomt men op perfecte wijze rot van binnenuit. Ook na jaren blijft het elastisch en behoudt het zijn waterafstotende functie.

Verwerking:

  • Ondergrond moet droog, stof-en vetvrij zijn, verwijder loszittende delen. Schuren is niet nodig, alleen wanneer een glad resultaat gewenst is.
  • Goed oproeren voor gebruik.
  • Aanbrengen met een platte kwast of bokkepoot, voor een goede afwerking Natuleum in de lengterichting van het hout aanbrengen.
  • Tweede laag kan pas worden aangebracht na volledige droging. Wij adviseren drie lagen aan te brengen op onbehandeld hout.

Lacq Natuleum® droogt langzaam, vooral bij koud weer. Daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Bij volle zon trekt Natuleum® zeer goed in het hout. De droogtijd is, afhankelijk van de omgevingsfactoren, tussen 24 – 48 uur. Het hout dient goed droog te zijn en niet voorbehandeld met een afsluitende laag. Mocht het hout voorbehandeld zijn met een houtverduurzamingsmiddel zoals bij voorbeeld carbolineum, dan is dit niet bezwaarlijk. Eventuele laklagen dienen geheel tot op het hout verwijderd te worden alvorens men Natuleum® gaat toepassen.

Aantal lagen: Bij een eerste behandeling is het goed om twee à drie lagen aan te brengen, speciaal daar waar de Natuleum® erg in het hout trekt. Natuleum® nooit verdunnen, doch minimaal bij kamertemperatuur aanbrengen, zodat het zich goed laat verwerkenen prima intrekt. De tweede laag pas aanbrengen nadat de eerste laag gedroogd of ingetrokken is. Zelfs bij warm en droog weer moet men rekening houden met ongeveer 2 dagen.

Bijwerken en onderhoud: Natuleum® kan gedurende vele jaren laag over laag worden aangebracht zonder kans op barsten of bladderen. Te dik geworden lagen kunnen zo nodig weg gekrabd worden. Daarna weer een nieuwe laag aanbrengen.

Uitstrijk vermogen: Ca. 6 m² per liter. (Afhankelijk van de absorberende werking van het hout.)

Reinigen van gereedschappen met terpentine.

Houdbaarheid: Ten minste 2 jaar vanaf productiedatum, mits opgeslagen bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C in onaangebroken originele verpakking.

Leverbaar in 1L, 2.5L, 5L en 20L verpakking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2021 Verol.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel