Lacq jachtlak

Vorige Artikel 18 van 29 Volgende

Deze op ambachtelijke wijze gestookte jachtlak blinkt uit door een optimale vloeiing, bolle glans, zeer hoge weer- en water-bestendigheid en hoge elasticiteit waardoor de lak niet scheurt op werkend hout. Lacq gestookte jachtlak is onder andere gebaseerd op houtolie en phenolhars maar bevat tevens een hoogwaardige UV filter die optimaal beschermt tegen verkleuring door zonlicht, ook in tropische klimaten.

Lacq gestookte jachtlak kan toegepast worden op nieuw werk van massief kaal hout (zoals mahonie, meranti, oregon pine), hechthout binnen en buiten boven de waterlijn. Als onderhoud aan bestaande, een- en tweecomponent vernissystemen die nog in tact zijn. Tevens wordt Lacq gestookte jachtlak vaak toegepast voor het afwerken van voordeuren en tuinmeubelen.

Verwerking: Aanbrengen van meerdere lagen zorgt voor een nog diepere bolle glans en biedt bovendien meer UV-bescherming en glansbehoud. Schuur en schilder altijd in de nerfrichting, liefst handmatig.

Overschilderbaar: Na 24 uur bij 18°C.
Uitstrijkvermogen: 14 m2/l bij 35 micron
Verwerken d.m.v. langharige slappe kwast of conventionele luchtspuit.
Aanbevolen laagdikte per laag: 60 - 70 μm nat = 30 - 35 μm droog.

Verdunning:
Kwastverwerking: terpentine
Spuitverwerking: wasbenzine
Hoeveelheid verdunning is mede afhankelijk van temperatuur van het product en de omgeving, kijk uit voor oververdunning.

Verwerkingsvoorschriften:

  • Breng gestookte jachtlak niet nat-in-nat aan en vermijd hogere laagdiktes dan aangegeven om zakkers en problemen met de doordroging te voorkomen.
  • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens de verwerking en droging van de verf. Niet aanbrengen in volle zon of wind, onder deze omstandigheden vindt snelle verdamping van oplosmiddel plaats wat een goede vloeiing van de verf kan verhinderen.
  • Temperatuur van vernis, ondergrond en omgeving mogen niet teveel van elkaar afwijken.

Leverbaar in 1L, 2.5L, 5L en 20L verpakking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2021 Verol.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel