Lacq harpuis 5L

Vorige Artikel 17 van 29 Volgende

Lacq Harpuis is een door de eeuwen heen beproefd middel om hout werkelijk lang goed te houden. Lacq Harpuis wordt vervaardigd volgens een oud procedé van zuiver natuurlijke grondstoffen, zoals het destijds gemaakt werd in de havens rond de Zuiderzee. Lacq Harpuis blijft lange tijd vettig en elastisch en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen.

Lacq Harpuis wordt toegepast op alle houten delen van een schip boven de waterlijn; tegen inwateren van het hout en dus tegen verkleuring en houtrot. Speciaal de rondhouten, zwaarden, enzovoort worden met harpuis uitstekend beschermd. Lacq Harpuis geeft een werkelijk goede afdichting op plaatsen waar barsten of windscheuren in het hout aanwezig zijn of daar waar beslag is aangebracht; tevens op plaatsen waar geschroefd of gespijkerd is. Dit komt door zijn elastische werking in tegenstelling tot andere lakken.

Verwerking: Harpuis blijft lange tijd vettig en plastisch, daardoor bij voorkeur niet gebruiken op plaatsen waar men zit. Harpuis dient voor het gebruik iets opgewarmd te worden, het makkelijkst kan men het blik “au bain Marie” al roerend verwarmen tot goed handwarm (= circa 40 graden celcius). Harpuis droogt langzaam, vooral bij koud weer, daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Vooral bij volle zon trekt harpuis zeer goed in het hout. Het hout dient goed droog te zijn en mag niet voorbehandeld zijn met een afsluitende laag. Mocht het hout voorbehandeld zijn met een houtverduurzaamsmiddel dan is dit niet bezwaarlijk en dus mogelijk. Eventuele laklagen dienen geheel tot op het hout verwijderd te worden alvorens men harpuis gaat toepassen.

Leverbaar in 5L verpakking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2021 Verol.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel