NIEUW

Lacq bitumax

Vorige Artikel 14 van 29 Volgende

Lacq Bitumax is een professionele beschermende, teervrije zwarte coating op basis van een natuurlijke bitumen die zowel onder als boven de waterlijn kan worden aangebracht. Lacq Bitumax is kleurvast en is bestand tegen wisselende invloeden van water en lucht. Lacq Bitumax is uiteraard ook zeer geschikt voor het beschermen van kaal staal, hout en ondergronden die al zijn behandeld met teer en bitumen.

Toepassing

Blank staal: Het staal dient droog, schoon en voldoende ruw te zijn. Zout, vet, olie, roest,  stof en overige verontreinigingen eerst geheel verwijderen met een daarvoor geschikt middel*. De eerste laag op kaal staal 20-25% verdund aanbrengen met een stugge kwast. Volgende lagen 0-5% verdund aanbrengen met een kortharige vachtroller.

Bestaande bitumen- en teerlakken: De onderliggende laag dient minimaal 7 dagen oud te zijn. Vet, olie, stof en eventuele aangroei geheel verwijderen met een geschikt product* Ruw de onderliggende laag iets op met korrel 60 schuurpapier of aanweken met thinner. Vervolgens Lacq Bitumax circa 25% verdund met 1C Spuitverdunning of wasbenzine aanbrengen met een stugge kwast of een kortharige vachtroller. Volgende lagen 0-5% verdund aanbrengen.

Synthetische metaalprimers en grondverven voor metaal: Bij toepassing van Bitumax over primerlagen dienen de betreffende lagen schoon, droog, goed geschuurd en stofvrij te zijn.

Toepassing Bitumax in scheepvaart

Lacq Bitumax boven de waterlijn: Breng minimaal 100 micron droge laagdikte aan. Dit komt overeen met 2 volle lagen van de 0-5% verdunde verf met roller of kwast. Indien de verf wordt verspoten, is het aantal lagen dat moet worden aangebracht afhankelijk van o.a. spuitapparatuur en spuittechniek.

Lacq Bitumax onder de waterlijn: Breng minimaal 250 micron droge laagdikte aan. Hierbij moet worden uitgegaan van een verbruik van 500ml. bitumax per vierkante meter. In de praktijk wordt deze laagdikte bereikt indien 5 volle lagen (0-5% verdunde verf), worden aangebracht met een kortharige vachtroller. Indien Bitumax wordt verspoten, is het aantal lagen dat moet worden aangebracht afhankelijk van spuitapparatuur en spuittechniek.

Aangroei van waterorganismen: Lacq Bitumax heeft geen aangroeiwerende eigenschappen en zal net als teer na verloop van tijd aangroeien. Om aangroei van waterorganismen tegen te gaan kan een antifouling  worden aangebracht. In dat geval moet de laatste laag Lacq Bitumax minimaal 5 dagen gedroogd hebben.

Droogtijd (bij 18°C): Stofdroog in 2 uur en overschilderbaar na 12 uur.

Verbruik: Aangebracht met kwast of roller 8 - 10 m²/liter en wanneer gespoten 5 - 7 m²/liter.

Veiligheidsinformatie: Voor uitgebreide veiligheidsinformatie het MSDS raadplegen.

Leverbaar in 2,5L en 20L verpakking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2021 Verol.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel